Een goede tjap tjoy mag natuurlijk niet ontbreken! Tip bak de groenten hevig aan, dan krijg je die echte tjap tjoy smaak! Heerlijk als bijgerecht of als onderdeel van een rijsttafel*.*
Ingrediënten voor Tjap Tjoy met zoetzure saus
Bereiding
Zoetzure saus
- Breng de tomatenketchup, rijstazijn, water, worcestersaus en suiker aan de kook.
- Meng het aardappelzetmeel met een scheutje water en roer het papje door de saus.
- Kook circa 2 minuten al roerende door tot de saus mooi gebonden is tot yoghurtdikte.
Tjap tjoy
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
- Snijd de komkommer en courgette in dunne reepjes.
- Pel de ui, snijd in vieren en vervolgens in dunne plakken.
- Pel en hak de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een wok en wok de paprika, knoflook en ui circa 4 minuten op hoog vuur. Voeg de sesamolie, wortel, komkommer en courgette toe en wok nog 3 minuten
- Giet de saus over de tjap tjoy.
Tip: serveer de tjap tjoy met witte rijst of eiermie.
Op onze Wokking Woensdag pagina vinden jullie nog veel meer heerlijke wokrecepten.
Uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld