Ingrediënten voor Tikka masala met bloemkool en tomaat
Bereiding
- Snijd bloemkool in grove roosjes, en rooster deze in een bakpan met een scheutje olijfolie goud hard aan tot sommige stukjes heel donker zijn (tegen het zwarte aan).
- Haal van het vuur en schep de bloemkool over in een andere schaal.
- Pel en snipper 1 teen knoflook en voeg dit samen met 3 eetlepels Griekse yoghurt, 1 theelepel gember, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel garam masala, 1 theelepel komijnpoeder, de kurkuma en cayennepeper toe en roer door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout en laat het daarna zo'n 30 minuten in de koelkast marineren.
- Snijd de ui fijn en pel en snipper de andere teen knoflook.
- Verwarm een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg dan de gemarineerde bloemkool toe en bak op hoog vuur in zo'n 5 minuten gaar.
- Halveer ondertussen de cherrytomaatjes.
- Zet het vuur lager en voeg de cherrytomaatjes, de overige Griekse yoghurt, kokosmelk, garam masala, het paprikapoeder, gemberpoeder en komijnpoeder toe.
- Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Verwarm het geheel nog zo'n 15 minuten op laag vuur.
- Serveer de tikka masala met gekookte rijst.
print recept