Tikka masala met bloemkool en tomaat

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail


Ingrediënten voor Tikka masala met bloemkool en tomaat

bloemkool
cherrytomaatjes
knoflook
rode ui
gemberpoeder
paprikapoeder
garam masala
komijnpoeder
gemalen kurkuma
cayennepeper
Griekse yoghurt
kokosmelk

Benodigdheden

Bereiding

  1. Snijd bloemkool in grove roosjes, en rooster deze in een bakpan met een scheutje olijfolie goud hard aan tot sommige stukjes heel donker zijn (tegen het zwarte aan).
  2. Haal van het vuur en schep de bloemkool over in een andere schaal.
  3. Pel en snipper 1 teen knoflook en voeg dit samen met 3 eetlepels Griekse yoghurt, 1 theelepel gember, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel garam masala, 1 theelepel komijnpoeder, de kurkuma en cayennepeper toe en roer door elkaar.
  4. Breng op smaak met peper en zout en laat het daarna zo'n 30 minuten in de koelkast marineren.
  5. Snijd de ui fijn en pel en snipper de andere teen knoflook.
  6. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  7. Voeg dan de gemarineerde bloemkool toe en bak op hoog vuur in zo'n 5 minuten gaar.
  8. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes.
  9. Zet het vuur lager en voeg de cherrytomaatjes, de overige Griekse yoghurt, kokosmelk, garam masala, het paprikapoeder, gemberpoeder en komijnpoeder toe.
  10. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Verwarm het geheel nog zo'n 15 minuten op laag vuur.
  11. Serveer de tikka masala met gekookte rijst.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen