Excuseer ons terwijl we head first in dit fantastisch makkelijk én lekkere gerecht duiken. Curries zijn altijd een goed idee en zeker deze milde, hartige en lichtzoetige variant met geurige ondertonen van kruiden als komijn, kardemom en kaneel. Een gerecht bomvol groenten en de perfecte kandidaat voor je doordeweekse avondmaaltijden. Denk aan bloemkool, paprika, sugarsnaps, aardappel, gember en als verassingselement, jawel: pindakaas.
Ingrediënten voor Thaise massaman curry met rijst
Benodigdheden
Bereiding
- Bereid de rijst volgens de verpakking.
- Snijd de ui in halveringen, de bloemkool in roosjes, de gember fijn en de aardappelen en paprika’s in blokjes. Verwijder de puntjes van de sugar snaps, snijd de Thaise basilicum in reepjes en knijp de limoen uit.
- Fruit de ui en gember kort aan, voeg hier de aardappel, bloemkool en paprika aan toe en laat 3 minuten stomen. Voeg hier de currypaste en pindakaas aan toe en laat de smaken even vrijkomen. Schenk daarna de kokosmelk erbij samen met de halve limoen en laat op zacht vuur garen tot de aardappels gaar zijn. Voeg de laatste 5 minuten de sugarsnaps toe voor een cripsy bite.
- Serveer met Thaise basilicum en de jasmijnrijst.