Ingrediënten voor Thaise larb salade slablaadjes gevuld met in passievrucht gemarineerd gehakt
Bereiding
Bereiding
- Schil de knoflook en de gember en hak dit zo fijn mogelijk.
- Halveer de passievruchten en haal de binnenkant eruit met een lepeltje. Fruit dit heel kort aan in een klein pannetje en voeg dit daarna toe aan de hete groene thee.
- Meng daarna de vissaus, sesamolie en de binnenkant van de passievruchten. Voeg ook toe aan de groene thee.
- Rul het gehakt in een flinke scheut olijfolie gaar en bruin, laat dit daarna eerst afkoelen en meng de groene thee-passievrucht marinade door het gehakt. Laat dit minimaal een paar uur marineren maar 1 nacht mag zeker ook.
- Schil de wortel, rasp deze op de mandoline of rasp tot dunne reepjes en meng dit met het gemarineerd gehakt.
- Pluk de blaadjes van de kleine slakropjes, vul deze met het gehaktmengsel en garneer af met gesneden rode ui en koriander.
TIP!
Combineer het met URB!