Thaise larb salade slablaadjes gevuld met in passievrucht gemarineerd gehakt

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Er zijn een paar dingen die we zeker weten over onszelf: we zijn gek op (lekker) eten, we zouden willen dat we een ruggengraat hadden, om zoveel als mogelijk gezond te eten en hebben een hekel aan saaie salades. Deze salade is daarom onze redder in nood: hij is fantastisch lekker, gezond is-ie zeker en het woord saai is ver te zoeken.
Thaise larb salade slablaadjes gevuld met in passievrucht gemarineerd gehakt

Ingrediënten voor Thaise larb salade slablaadjes gevuld met in passievrucht gemarineerd gehakt

passievrucht
groene thee
knoflook
gember
wortel
vissaus
sesamolie
little-gem sla
rode ui
verse koriander

Benodigdheden

Bereiding

Bereiding

  • Schil de knoflook en de gember en hak dit zo fijn mogelijk.
  • Halveer de passievruchten en haal de binnenkant eruit met een lepeltje. Fruit dit heel kort aan in een klein pannetje en voeg dit daarna toe aan de hete groene thee.
  • Meng daarna de vissaus, sesamolie en de binnenkant van de passievruchten. Voeg ook toe aan de groene thee.
  • Rul het gehakt in een flinke scheut olijfolie gaar en bruin, laat dit daarna eerst afkoelen en meng de groene thee-passievrucht marinade door het gehakt. Laat dit minimaal een paar uur marineren maar 1 nacht mag zeker ook.
  • Schil de wortel, rasp deze op de mandoline of rasp tot dunne reepjes en meng dit met het gemarineerd gehakt.
  • Pluk de blaadjes van de kleine slakropjes, vul deze met het gehaktmengsel en garneer af met gesneden rode ui en koriander.

TIP!
Combineer het met URB!

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen