Mosselen wokken vind ik de ideaal manier van bereiden, het gaat namelijk lekker snel en dit recept bedacht ik toen ik van een heerlijke thom kha kai genoot! Zelfde smaken maar dan met mosselen!
Ingrediënten voor de Thaise gewokte mosselen:
Glasnoedelsalade
- 100 gram glasnoedels
- 2 rode paprika’s
- 100 gram diepvrieserwtjes (ontdooit)
- Sesamolie
- 100 gram geroosterde cashewnoten
Mosselen
- 1 kilo mosselen
- 1 serehstengel
- 3 centimeter gember
- Arachideolie
- 1 theelepel curcumapoeder
- 1 kippenbouillonblokje
- 250 milliliter kokosmelk
- 1 eetlepel vissaus
Extra benodigdheden:
- Wok
- Kom
Bereiden:
Glasnoedelsalade
- Breng water aan de kook. Leg de glasnoedels in een kom en giet het hete water eroverheen. Laat noedels circa 10 minuten wellen en vervolgens uitlekken.
- Halveer de rode paprika’s, verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in gelijke blokjes.
- Meng de rode paprikablokjes met de erwtjes door de rijstnoedels.
- Breng op smaak met een klein scheutje sesamolie, zout en peper.
Mosselen
- Was de mosselen in een ruime bak met stromend water. Controleer of de mosselen allemaal goed gesloten en heel zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet.
- Kneus de serehstengel en leg er een knoop in.
- Halveer de gember
- Verhit een scheut arachideolie in een wok en wok de mosselen op hoog vuur tot de mosselen open beginnen staan.
- Voeg de serehstengel, gember, curcumapoeder toe en bak circa 1 minuut mee.
- Voeg de kippenbouillonpoeder, kokosmelk en scheutje water toe.
- Breng op smaak met de vissaus.
- Kook de mosselen circa 7 minuten tot ze gaar zijn en allemaal open staan.