Pad betekend bami, maar dan op zijn Thais. Oma Paula heeft het recept aan haar dochters geleerd, en die kunnen het net zo goed klaarmaken als oma. Als jong meisje moest oma Paula pad thai halen voor het personeel. Toen heeft ze geleerd hoe je dat maakte. Dat was 75 jaar geleden!
Ingrediënten voor Pad Thai met garnalen
Benodigdheden
Foodprocessor
Keukenpapier
Bereiding
- Kook de Thaise rijst noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat goed uitlekken en meng in een ruime kom met een scheutje zonnebloemolie. Voeg de vissaus en suiker toe. Roer de Thaise rijst noedels er goed door, zodat de smaak goed intrekt, en laat rusten tot de rest klaar is.
- Maak de gamba’s schoon. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de gamba’s circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en houd ze apart.
- Snijd de tofu in 6 gelijke plakken. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de tahoe rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd in fijne reepjes.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan. Kluts de eieren met een scheutje vissaus en bak hiervan een omelet. Rol de omelet op en snijd in dunne reepjes.
- Houd een gedeelte van de Thaise lente-ui apart om te gebruiken als garnering en snijd de rest in stukjes van circa 1 centimeter. Pel en snijd de sjalotten in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de sjalotten en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de tofu en omelet toe. Voeg de rice sticks toe en meng door elkaar. Voeg de garnalen en de gesneden guichai leaf toe en warm goed door.
- Meng als laatste de helft van de taugé er voorzichtig door.
- Maal voor de garnering eerst de pinda’s en daarna de gedroogde garnalen grof in een foodprocessor en schep in twee kleine bakjes. Snijd de limoen in parten. Doe de rest van het Thaise lente-ui, taugé en suiker ook in kleine bakjes.
Het recept voor de Thaise bami komt uit: Zoals Alleen Oma Dat Kan
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld