Tempura sushi met pittige zalm

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor de tempura sushi met pittige zalm

 

  • 250 gram sushirijst
  • 350 mililiter koud water
  • Sushi azijn, naar eigen smaak toe te voegen
  • 200 gram zalmvlees uit blik
  • 300 gram verse zalm
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels sriracha-saus
  • 1 komkommer, zonder zaadlijst, in lange banen
  • Zonnebloemolie
  • 12 groene shisobladeren
  • 5  norivellen
  • 50 gram tempurabloem
  • 100 gram panko

 

Extra benodigdheden:

Sushimatje
Frituurvet

Bereiden:

  1. Spoel de rijst met water tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten. Zet de rijst met 350 ml koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Kook de rijst daarna verder, circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur nog lager en kook de rijst nogmaals circa 8-12 minuten op het laagste vuur. Draai het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en daarop de deksel op de pan. Spreid de rijst uit in een brede bak of kom zodat de rijst goed verspreid is en iets af kan koelen. Verdeel sushi azijn over de rijst tot elk korreltje glimt.
  2. Meng het zalmvlees met de mayonaise en de sriracha-saus. Verdeel de sushirijst over drie vierde van het norivel en leg daarover een reep komkommer. Verdeel het zalmmengsel over de rijst in het midden. Rol de sushi strak op. Herhaal tot de rijst en vulling op zijn.
  3. Verwarm olie tot 180 ºC. Bereid de tempurabloem tot tempurabeslag volgens de bereidingswijze op de verpakking. Wentel de sushi door het beslag en daarna door de panko. Frituur de sushi in circa 2 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de sushi aan stukjes en steek ze aan een prikkertje.

Tip Je kunt de sushi al wat eerder voorbereiden en stap 3 uitvoeren wanneer je de sushi aan je vrienden wilt gaan serveren.

Uit het boek: Eten met stokjes

Samenwerkingen: 

Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen