Tataki tonijn burger met soja-mayonaise

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Hhmm, altijd lekker zo'n burger. Maar dit is niet zomaar een burger, dit een burger uit de Aziatische keuken. De combinatie van verse tonijn en soja-mayonaise zorgt voor een heerlijke frissen en tegelijkertijd smeuïge burger.

Tataki tonijn burger

Ingrediënten voor Tataki tonijn burger met soja-mayonaise

mayonaise
sojasaus
komkommer, in dunne reepjes
rode paprika, in dunne reepjes
rode ui, in dunne plakjes
sushiazijn
wasabi
tonijnsteaks van 120 gram per stuk
wit sesamzaad
zwartsesamzaad
witte sesambollen, opengesneden

Benodigdheden

  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie
  • Rucola

Bereiding

  1. Meng de mayonaise met zoute sojasaus naar smaak.
  2. Maak de komkommer, paprika en rode ui aan met een mengsel van sushiazijn en wasabi.
  3. Wentel de tonijnsteaks door de 2 kleuren sesamzaad en erin aanduwen zodat de sesam eraan blijft plakken. De steaks op smaak maken met peper en zout.
  4. Schroei de tonijnsteaks in een gloeiendhete pan rondom, donkerbruin aanbakken, daarna uit de pan halen. De steaks moeten rauw blijven vanbinnen.
  5. In de iets minder hete koekenpan met een beetje zonnebloemolie de sesambollen goudbruin bakken.
  6. Snijd de tonijnsteaks in dunne plakken.
  7. Beleg de broodjes met de salade van komkommer, paprika en ui, daarop de tonijn, sojamayonaise en rucola.

Deze heerlijke tonijnburger komt uit het boek: Burgerlijk Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen