Hhmm, altijd lekker zo'n burger. Maar dit is niet zomaar een burger, dit een burger uit de Aziatische keuken. De combinatie van verse tonijn en soja-mayonaise zorgt voor een heerlijke frissen en tegelijkertijd smeuïge burger.
Ingrediënten voor Tataki tonijn burger met soja-mayonaise
Benodigdheden
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
- Rucola
Bereiding
- Meng de mayonaise met zoute sojasaus naar smaak.
- Maak de komkommer, paprika en rode ui aan met een mengsel van sushiazijn en wasabi.
- Wentel de tonijnsteaks door de 2 kleuren sesamzaad en erin aanduwen zodat de sesam eraan blijft plakken. De steaks op smaak maken met peper en zout.
- Schroei de tonijnsteaks in een gloeiendhete pan rondom, donkerbruin aanbakken, daarna uit de pan halen. De steaks moeten rauw blijven vanbinnen.
- In de iets minder hete koekenpan met een beetje zonnebloemolie de sesambollen goudbruin bakken.
- Snijd de tonijnsteaks in dunne plakken.
- Beleg de broodjes met de salade van komkommer, paprika en ui, daarop de tonijn, sojamayonaise en rucola.
Deze heerlijke tonijnburger komt uit het boek: Burgerlijk Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld