Ingrediënten voor Tarte tatin met roomijs uit de Airfryer
Benodigdheden
Bereiding
- Doe de suiker samen met een eetlepel water in een klein pannetje en laat dit op een laag vuurtje karamelliseren. Haal het pannetje meteen van het vuur als de suiker lichtbruin verkleurd en smelt er dan een eetlepel boter doorheen. Giet de karamel in de tarte tatin bakvormpjes.
- Verdeel de appelplakjes op de karamel in de bakvorm. Let hierbij op dat de karamel nog heet kan zijn. Leg de plak bladerdeeg op de appelplakjes en stop de randjes in. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg.
- Bak de tarte tatin in circa 15 minuten goudbruin op 180°C graden in de Airfryer.
- Laat de tarte tatin even een minuut of 5 afkoelen voordat je hem op een bord in éen keer omdraait. Pas hierbij weer op dat de karamel heet zal zijn.
- Bestrooi de tarte tatin met wat poedersuiker en serveer hem met wat lekkere bollen vanille-ijs en slagroom.
Tip: je kunt ook ander stevig fruit gebruiken, zoals peer, perzik of ananas.
Uit het boek: Airfryer
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld