Tarte tatin met roomijs uit de Airfryer

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

image.jpeg

Ingrediënten voor Tarte tatin met roomijs uit de Airfryer

suiker
water
boter
appel
bladerdeeg
poedersuiker, ter garnering
roomijs
slagroom, naar wens

Benodigdheden

2 anti-aanbak bakblikjes

Bereiding

  1. Doe de suiker samen met een eetlepel water in een klein pannetje en laat dit op een laag vuurtje karamelliseren. Haal het pannetje meteen van het vuur als de suiker lichtbruin verkleurd en smelt er dan een eetlepel boter doorheen. Giet de karamel in de tarte tatin bakvormpjes.
  2. Verdeel de appelplakjes op de karamel in de bakvorm. Let hierbij op dat de karamel nog heet kan zijn. Leg de plak bladerdeeg op de appelplakjes en stop de randjes in. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg.
  3. Bak de tarte tatin in circa 15 minuten goudbruin op 180°C graden in de Airfryer. 
  4. Laat de tarte tatin even een minuut of 5 afkoelen voordat je hem op een bord in éen keer omdraait. Pas hierbij weer op dat de karamel heet zal zijn.
  5. Bestrooi de tarte tatin met wat poedersuiker en serveer hem met wat lekkere bollen vanille-ijs en slagroom.

Tip: je kunt ook ander stevig fruit gebruiken, zoals peer, perzik of ananas.

Uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen