Ingrediënten voor de tagliatelle met pesto en cherrytomaatjes:
- 3 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- 1 teen knoflook, schoongemaakt
- ½ basilicumplantje
- 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Een flinke scheut olijfolie en extra voor de tomaatjes
- Peper en zout, naar smaak
- 12 cherrytomaatjes
- 150 gram verse tagliatelle
Extra benodigdheden:
Keukenmachine
Oven
Pan
Bereiden:
- Pureer 1 eetlepel van de pijnboompitten, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout naar smaak, in de keukenmachine tot een dikke pesto.
- Halveer de cherrytomaatjes en besprenkel ze met de extra olijfolie, peper en zout en zet ze ongeveer 5 minuten in een oven van 200°C graden tot ze zacht worden. Kook de verse pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
- Als de pasta gaar is kan deze na het afgieten meteen gemengd worden met de pesto, pijnboompitjes en geroosterde tomaatjes.
Tip: ook erg smakelijk als koude pastasalade met een lepeltje crème fraîche en rucola erdoor.
Het recept voor de tagliatelle met pesto komt uit het boek: Vega Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld