Tagliatelle met pesto, pijnboompitten en geroosterde cherrytomaatjes

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

tagliatelle met pesto

Ingrediënten voor de tagliatelle met pesto en cherrytomaatjes:

  • 3 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 1 teen knoflook, schoongemaakt
  • ½ basilicumplantje
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Een flinke scheut olijfolie en extra voor de tomaatjes
  • Peper en zout, naar smaak
  • 12 cherrytomaatjes
  • 150 gram verse tagliatelle

 

Extra benodigdheden:
Keukenmachine
Oven
Pan

 

Bereiden: 

  1. Pureer 1 eetlepel van de pijnboompitten, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout naar smaak, in de keukenmachine tot een dikke pesto.
  2. Halveer de cherrytomaatjes en besprenkel ze met de extra olijfolie, peper en zout en zet ze ongeveer 5 minuten in een oven van 200°C graden tot ze zacht worden. Kook de verse pasta volgens aanwijzing op de verpakking. 
  3. Als de pasta gaar is kan deze na het afgieten meteen gemengd worden met de pesto, pijnboompitjes en geroosterde tomaatjes.

 

Tip:  ook erg smakelijk als koude pastasalade met een lepeltje crème fraîche en rucola erdoor.

 

Het recept voor de tagliatelle met pesto komt uit het boek: Vega Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen