Ingrediënten voor de tomatenchutney:
- ½ rode Spaanse chilipeper
- 1 ½ centimeter gemberwortel
- 250 gram rijpe pomodori tomaatjes
- 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
- ¼ theelepel gemalen kurkuma
- 20 gram suiker
- ½ theelepel zout
- 1 ½ eetlepel citroensap
Bereiden:
- Verwijder het steeltje en eventueel de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees fijn. Schil de gemberwortel en hak deze fijn. Snijd de tomaatjes in kwarten.
- Verhit de zonnebloem of olijfolie in een pan op halfhoog vuur. Voeg wanneer de olie heet is de chilipeper, de gemberwortel en de kurkuma toe. Voeg na ongeveer 20 seconden de tomaatjes, de suiker en het zout toe. Laat het geheel ca. 15 tot 20 minuten pruttelen tot de chutney is ingedikt en het de consistentie van jam heeft.
- Haal de pan van het vuur en roer het citroensap erdoor. Schep de chutney in een afsluitbare pot en laat afkoelen in de koelkast.
print recept