Sweet en spicy tomatenchutney

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

tomatenchutney

Ingrediënten voor de tomatenchutney:

  • ½ rode Spaanse chilipeper
  • 1 ½ centimeter gemberwortel
  • 250 gram rijpe pomodori tomaatjes
  • 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • ¼ theelepel gemalen kurkuma
  • 20 gram suiker
  • ½ theelepel zout
  • 1 ½ eetlepel citroensap 

Bereiden: 

  1. Verwijder het steeltje en eventueel de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees fijn. Schil de gemberwortel en hak deze fijn. Snijd de tomaatjes in kwarten. 
  2. Verhit de zonnebloem­ of olijfolie in een pan op halfhoog vuur. Voeg wanneer de olie heet is de chilipeper, de gemberwortel en de kurkuma toe. Voeg na ongeveer 20 seconden de tomaatjes, de suiker en het zout toe. Laat het geheel ca. 15 tot 20 minuten pruttelen tot de chutney is inge­dikt en het de consistentie van jam heeft. 
  3. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap erdoor. Schep de chutney in een afsluitbare pot en laat afkoelen in de koelkast. 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen