Sunny Side Up Tosti

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

image.jpeg

Ingrediënten voor Sunny Side Up Tosti

boter
tijm
rozemarijn
oregano
knoflook
ui
bloem
groentebouillon
kookroom
peper en zout, naar smaak
wit brood
prosciutto
tomaat
Gruyèrekaas
ei
parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Eerst bereiden we bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de tijm, rozemarijn, oregano, knoflook en ui eraan toe. Fruit dit zonder dat het verkleurt, als het glazig wordt mag de bloem erbij. Dit mengsel kort verwarmen.
  2. Dan beetje voor beetje de groentebouillon en kookroom toevoegen, meng dit met een garde. Als al het vocht is toegevoegd, nog enkele tellen doorkoken, daarna mag de bechamelsaus van het vuur. Maak de bechamelsaus op smaak met peper, zout.
  3. Beleg 2 sneetjes brood met de prosciutto ham, tomaatplakjes en bestrooi met de Gruyèrekaas.
  4. Bedek met de tweede snee brood. Smeer de buitenzijde van de tosti in met een beetje boter. Bak de tosti aan twee zijden goudbruin in een koekenpan of in het tosti-ijzer.  Leg de tosti daarna op een ovenschaal.
  5. Bovenop de tosti’s twee scheppen bechamelsaus verdelen. Een kuiltje maken in het midden en daarin de eidooier leggen. Daar omheen ruim geraspte Parmezaanse kaas strooien.
  6. Grill de tosti nog kort in de oven op grillstand tot deze mooi goudbruin is.

Tip: je kunt ook kant en klare bechamelsaus gebruiken.

Uit het boek: Tosti's met een twist

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen