Ingrediënten voor Sunny Side Up Tosti
Benodigdheden
Bereiding
- Eerst bereiden we bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de tijm, rozemarijn, oregano, knoflook en ui eraan toe. Fruit dit zonder dat het verkleurt, als het glazig wordt mag de bloem erbij. Dit mengsel kort verwarmen.
- Dan beetje voor beetje de groentebouillon en kookroom toevoegen, meng dit met een garde. Als al het vocht is toegevoegd, nog enkele tellen doorkoken, daarna mag de bechamelsaus van het vuur. Maak de bechamelsaus op smaak met peper, zout.
- Beleg 2 sneetjes brood met de prosciutto ham, tomaatplakjes en bestrooi met de Gruyèrekaas.
- Bedek met de tweede snee brood. Smeer de buitenzijde van de tosti in met een beetje boter. Bak de tosti aan twee zijden goudbruin in een koekenpan of in het tosti-ijzer. Leg de tosti daarna op een ovenschaal.
- Bovenop de tosti’s twee scheppen bechamelsaus verdelen. Een kuiltje maken in het midden en daarin de eidooier leggen. Daar omheen ruim geraspte Parmezaanse kaas strooien.
- Grill de tosti nog kort in de oven op grillstand tot deze mooi goudbruin is.
Tip: je kunt ook kant en klare bechamelsaus gebruiken.
Uit het boek: Tosti's met een twist
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld