Tijdens de presentatie van mijn eerste boek, Bakken met haver, raakte ik in gesprek met de auteur van De wereld van de stroopwafel. Om een lang verhaal kort te maken: ik ging de uitdaging aan om stroopwafels te maken zonder suiker en tarwe. Het lijkt onmogelijk, de stroop bestaat immers voornamelijk uit suiker. Zoals je ziet, is het mij toch gelukt.
Ingrediënten voor Stroopwafels - Natascha Bakt - 50PlusBeurs
Benodigdheden
Bereiding
- Begin met de wafels. Meng havermeel met roggemeel, kaneel, vanillepoeder en zout in een kom. Smelt de boter tot die bijna vloeibaar is. Roer de boter door het meelmengsel. Voeg de eieren en de melk toe en roer alles om tot een glad deeg. Dek de kom goed af en laat het deeg 15 minuten rusten.
- Maak intussen de stroop. Laat de abrikozen 10 minuten wellen in kokend water. Giet de abrikozen af. Voeg boter, slagroom en kaneel toe aan de abrikozen en pureer het abrikozenmengsel tot een gladde stroop met behulp van een staafmixer of in de blender.
- Ga verder met de wafels. Kneed het deeg goed door en verdeel het in 24 balletjes. Bewaar de balletjes in een goed afgedekte kom.
- Verwarm het wafelijzer. Bak met het wafelijzer 24 wafels. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
- Schep op de helft van de wafels een eetlepel stroop en leg de andere helft van de wafels hierop. Duw de wafels voorzichtig, al schuivend, op elkaar om de stroop over de hele wafel te verspreiden, zonder dat de wafels breken of de stroop eruit druipt.
Tip: heb je geen stroopwafelijzer? Niet getreurd! Verwarm in dat geval de oven voor tot 180 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Rol de balletjes uit tot dunne cirkels. Bak de wafels in 10 tot 15 minuten goudbruin en knapperig. Ga daarna verder zoals boven beschreven.
Het recept is van Natascha en is afkomstig uit haar nieuwste boek, Natascha Bakt. Wil je nog meer recepten van Natascha zien? Koop dan haar boek bij BookSpot.