Extra tijd in het weekend en deze stoombroodjes zijn een match made in heaven. Tip! Maak extra, vries in en eet op een drukke een uitmuntende bapao. Veeeeeel beter dan uit een plastic zakkie.
Ingrediënten voor Stoombroodjes met kipgehakt
Benodigdheden
Mengkom, hapjespan, magnetron met Whirlpool stoommandje of pan met bamboe stoommandje
Bereiding
- Meng de gist, suiker en bloem. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 175 ml handwarm water in. Meng het water vanuit het midden beetje bij beetje door het bloemmengsel, voeg een snuf zout toe en kneed dan alles tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en laat deze in een met olie ingevette kom, afgedekt met een vochtige doek, ± 1 uur op een warme plaats rijzen.
- Bak het kipgehakt in 1 el zonnebloemolie samen met de gember in 4 minuten voor. Voeg dan de rode peper, bosui en 3 el sojasaus toe.
- Vorm 4 grote (of 12 kleine) bollen van het deeg en rol deze uit op een met bloem bestoven werkblad tot cirkelvormige plakken van ongeveer 14 cm breed. Druk de randjes iets dunner, gebruik eventueel wat zonnebloemolie op je handen. Verdeel de vulling over de plakjes deeg, vouw de randen over de vulling en plak ze vast met water.
- Leg de broodjes met de vouwrand naar beneden en houd ongeveer 2 cm ruimte tussen elkaar op het stoomrekje.
- Stoom de broodjes in 13-15 minuten gaar. Dit kan met het Whirlpool stoommandje in de magnetron óf breng een laag water van 4 cm aan de kook in een pan en plaats de stoommand erboven. Knip stukjes bakpapier waar de broodjes op passen en leg op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg de broodjes op de stukjes bakpapier in. Stoom met de deksel op de stoommand gaar. Herhaal evt. met de rest. Serveer direct met sojasaus en chiliolie.