Heerlijke stoofpeertjes met frambozen, bessenwijn en een bolletje slagroomijs. Zo zet jij pas een echt dessert op tafel.
Ingrediënten voor Stoofpeertjes met frambozen en bessenwijn
Benodigdheden
Bereiding
- Schil de peren met een dunschiller en verwijder het kroontje onderop. Laat het steeltje zitten.
- Vul een sauspan met dikke bodem met de frambozen/bessenwijn en leng aan met het water. Voeg de kaneelstok, de kruidnagels, de basterdsuiker en het sap en de schil van de citroen toe en roer goed door. Zet de peren rechtop in de pan.
- Laat de peren 3,5 uur stoven op zacht vuur. Prik met een mes voorzichtig in de peren om te voelen of ze zacht genoeg zijn. Het mes moet er makkelijk doorheen glijden.
- Trek de peren aan het steeltje uit de pan en zeef de saus.
Tips!
Heerlijk met slagroomijs en geschaafde amandelen.
Indien je de saus wilt gebruiken, voeg dan 25 g roomboter en wat maïzena toe.