Ingrediënten voor Steamed bun zalmburger met shiitake en rode ui
Benodigdheden
Bereiding
- Maak de verse zalmtartaar aan met fijngesneden bieslook en peper en zout. Met behulp van een ronde garneerring 4 zalmburgertjes maken. Doe ze voor 15 minuten in de vriezer.
- Bak de zalmtartaartjes in een hete koekenpan met wat zonnebloemolie aan twee zijden kort aan, de tartaartjes mogen vanbinnen iets rauw blijven.
- Schep ze daarna uit de pan. Snijd de rode ui fijn en de shiitakes in plakjes en bak deze in dezelfde pan. Voeg na 5 minuten wat sesam toe en blus het af met de sojasaus. Daarna de pan meteen van het vuur halen.
- Maak de stoombroodjes warm in de stoommand en maak ondertussen de Chinese kool aan met een beetje sushiazijn.
- Serveer de Chinese kool, zalmtartaar en gebakken ui en shiitakes tussen de stoombroodje.
Uit het boek: Burgerlijk Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld