Steamed bun zalmburger met shiitake en rode ui

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

image.jpeg

Ingrediënten voor Steamed bun zalmburger met shiitake en rode ui

verse zalm
bieslook
peper en zout, naar smaak
zonnebloemolie
rode ui
shiitakes
witte sesam
kikkoman sojasaus
stoombroodjes, toko
chinese kool
sushiazijn

Benodigdheden

Stoommandje
Garneerringen

Bereiding

  1. Maak de verse zalmtartaar aan met fijngesneden bieslook en peper en zout. Met behulp van een ronde garneerring 4 zalmburgertjes maken. Doe ze voor 15 minuten in de vriezer.
  2. Bak de zalmtartaartjes in een hete koekenpan met wat zonnebloemolie aan twee zijden kort aan, de tartaartjes mogen vanbinnen iets rauw blijven.
  3. Schep ze daarna uit de pan. Snijd de rode ui fijn en de shiitakes in plakjes en bak deze in dezelfde pan. Voeg na 5 minuten wat sesam toe en blus het af met de sojasaus. Daarna de pan meteen van het vuur halen.
  4. Maak de stoombroodjes warm in de stoommand en maak ondertussen de Chinese kool aan met een beetje sushiazijn.
  5. Serveer de Chinese kool, zalmtartaar en gebakken ui en shiitakes tussen de stoombroodje.

Uit het boek: Burgerlijk Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen