Spicy Peruaanse Ceviche van kabeljauw met mandarijn en krokante maïs

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Spicy Peruaanse Ceviche van kabeljauw met mandarijn en krokante maïs

sap van limoen
sap van mandarijnen
rode ui of witte ui
gember, duimgrootte
knoflook
koriander, blaadjes en steeltjes
rode peper, zonder zaadlijsten
rode ui, in dunne ringen gesneden voor garnering
mandarijn
blikje krokante maïs

Benodigdheden

Bereiding

  1. Bestrooi de vis met flink wat zout en laat een half uur in de koelkast staan, zo wordt de vis wat steviger om te snijden en licht gepekeld.
  2. Pers ondertussen de limoenen en mandarijnen uit, snijd de mandarijn in stukjes en zet wat zeer dunne rode uien ringen op ijswater voor de garnering.
  3. Snijd de gepekelde vis in dunne plakjes van ongeveer 2 tot 3 mm en zet deze koud.
  4. Doe het sap, rasp van een halve limoen, de gember, knoflook, de rode peper, de ui, de bleekselderij, de stelen van de koriander en de vis afsnijdsels in de blender en draai 1 minuut op volle toeren. Zeef de verkregen vloeistof en zet even in de vriezer zodat het goed koud is.
  5. Leg de vis vlak voor het serveren in de vloeistof (leche de tigre) in een ruime schaal zodat alle plakjes vis onder staan.
  6. Leg na 5 minuten marineren de vis op een bord en schep 2 eetlepels leche de tigre eroverheen.
  7. Garneer met de dungesneden rode ui, koriander blaadjes, stukjes mandarijn, de geroosterde mais korrels en optioneel wat virgine olijfolie.

Tip! Toch liever een ander soort vis? Elke soort witvis is lekker in de ceviche!

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.