Ingrediënten voor Spicy Peruaanse Ceviche van kabeljauw met mandarijn en krokante maïs
Benodigdheden
Bereiding
- Bestrooi de vis met flink wat zout en laat een half uur in de koelkast staan, zo wordt de vis wat steviger om te snijden en licht gepekeld.
- Pers ondertussen de limoenen en mandarijnen uit, snijd de mandarijn in stukjes en zet wat zeer dunne rode uien ringen op ijswater voor de garnering.
- Snijd de gepekelde vis in dunne plakjes van ongeveer 2 tot 3 mm en zet deze koud.
- Doe het sap, rasp van een halve limoen, de gember, knoflook, de rode peper, de ui, de bleekselderij, de stelen van de koriander en de vis afsnijdsels in de blender en draai 1 minuut op volle toeren. Zeef de verkregen vloeistof en zet even in de vriezer zodat het goed koud is.
- Leg de vis vlak voor het serveren in de vloeistof (leche de tigre) in een ruime schaal zodat alle plakjes vis onder staan.
- Leg na 5 minuten marineren de vis op een bord en schep 2 eetlepels leche de tigre eroverheen.
- Garneer met de dungesneden rode ui, koriander blaadjes, stukjes mandarijn, de geroosterde mais korrels en optioneel wat virgine olijfolie.
Tip! Toch liever een ander soort vis? Elke soort witvis is lekker in de ceviche!