Wij gebruikte voor deze heerlijke spicy pasta alla vodka de Smaakt Vezelrijke pasta. In deze pasta zit 50% minder koolhydraten dan vergelijkbare pasta's, zodat genieten ook verantwoord kan. En met de hoeveelheid liefde die wij voor pasta hebben, is dat soms broodnodig. In deze Less Carb lijn zitten naast de pasta ook andere heerlijke producten, zoals koolhydraatarme muesli, poteïne crackers en pinda cashewrepen.
Ingrediënten voor Spicy koolydraatarme pasta alla vodka
Bereiding
- Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Schep 3/4 van de uien/knoflook uit de pan zodra de ui glazig is en meng daar de oregano en chilivlokken en peper en zout door. Zet het vuur wat hoger en frituur de resterende ui en knoflook tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken en zet dit vervolgens apart.
- Kook de pasta volgens de verpakking al dente.
- Schep intussen de gekruide uien en knoflook weer in de koekenpan. Voeg de tomatenpuree toe en laat voor 1-2 minuten smaken vrijkomen. Voeg de vodka toe en breng tegen de kook aan. Voeg dan de slagroom toe.
- Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht. Meng de saus door de pasta heen samen met 3/4 van de parmezaanse kaas.
- Serveer met de overgebleven kaas, peterselie en gefrituurde uienringen en plakjes knoflook.