Indische spek-spruitjes met Boerschappen steak en gekookte krieltjes
Ingrediënten voor Spekspruitjes! Nu met Boerschappen steak en krieltjes
Bereiding
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze in kwarten.
- Kook de krieltjes 15 minuten in water met zout.
- Pel de knoflook en snijd deze fijn.
- Verwarm in een wok een scheutje olijfolie, bak hierin de spekjes en de knoflook kort aan.
- Voeg daarna de spruitjes toe en blijf deze ongeveer 5 minuten mee roerbakken.
- Begin met bakken van de biefstuk en het afmaken van de spruitjes als de aardappeltjes 10 minuten koken, zodat je na 5 minuten klaar bent met de steak, de spruitjes en de aardappeltjes.
- Voeg de bruine suiker, de tamarinde, de 5 spice poeder en de sesamzaadjes met een klein scheutje water toe aan de spuitjes en verwarm nog 5 minuten door op laag vuur.
- Peper en zout de Boerschappen steak en bak hem ondertussen naar jouw gewenste gaarheid in de boter of margarine.
- Voeg als laatste de sesamolie toe aan de spruitjes, zodat de smaak nog goed te proeven is en serveer met de gebakken steak en de gekookte krieltjes.
Dit recept is in samenwerking met Boerschappen