Voor alle pasta lovers. Verse spaghetti met broccoli en een frisse tomatensaus
Ingrediënten voor Spaghetti met broccoli en tomatensaus, voor de echte pastalovers
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Kookpan
- Steelpan
- Staafmixer
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar in 8 minuten en spoel af onder de kraan.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze in 3 minuten beetgaar en spoel koud onder de kraan.
- Pel de sjalot en de knoflook en snipper deze fijn.
- Snijd de rode peper zonder zaadjes in reepjes, en de tomaat in kleine blokjes.
- Verwarm in een steelpan een scheutje olijfolie en fruit hierin de knoflook, de ui en de rode peper kort aan. Voeg in blokjes gesneden tomaten toe en laat het geheel 5 minuten pruttelen. Staafmixer de saus daarna glad en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de pasta, de broccoli en de tijm toe en verwarm het geheel tot alles goed heet is.
- Proef de pasta en voeg grof gemalen peper en zout toe naar wens.
- Serveer de pasta en garneer af met de babyleaf sla.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen