Ingrediënten
- 200 gr kikkererwten
- 1 hele knoflook (waarvan 1 teen te gebruiken voor dit recept)
- 1 citroen
- 1 liter yoghurt (waarvan 250 ml te gebruiken voor dit recept)
- 1 zakje kruidenmix
- 1 bakje snoeptomaatjes
- 125 gr radijs
- 1 paprika
- olijfolie
- peper en zout
- mayonaise
Kookgerei: mengkom, blender of staafmixer, kookpan, zeef.
Bereiding
Voorbereiding: Wel de kikkererwten een nacht in voldoende water voordat je het recept gaat uitvoeren.
Hummus:
- Giet de kikkererwten af en spoel ze goed. Doe de kikkererwten in een pan, doe er water bij tot ze net onder water staan. Kook ze met wat zout ongeveer 40 minuten. Ze zijn gaar als je ze kunt pletten tussen je duim en wijsvinger.
- Pel en hak 1 teen knoflook.
- Giet de kikkererwten af. Bewaar een beetje kookvocht. Bewaar ook een paar kikkererwten voor de garnering.
- Blender de kikkererwten met de gehakte knoflook tot het een stevige pasta is geworden. Halveer de citroen en voeg het sap toe.
- Voeg het achtergehouden kookvocht toe om de juiste dikte te krijgen. Het mag de dikte hebben van erwtensoep. Je kunt ook olijfolie toevoegen voor een vollere smaak.
- Serveer in een schaaltje en garneer met de bewaarde kikkererwten.
Kruidendip:
- Meng 250 ml yoghurt met de kruidenmix en twee eetlepels mayonaise.
Snackgroenten:
- Was de snoeptomaatjes en radijsjes.
- Was de paprika en snijd in dunne reepjes.
- Serveer in een schaal bij de dips.
Tip: De hummus wordt wat dikker als hij langer staat. Dus maak je hem van tevoren voor over een paar uur? Maak hem dan iets dunner dan je zou willen.