Ingrediënten voor Sinaasappel & salie tulband
Benodigdheden
Oven met bakplaat, tulbandvorm, (hand)mixer, spatel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een tulbandvorm zorgvuldig in met de boter. Strooi daarna met een zeef bloem over de vorm en klop de overtollige bloem er weer uit.
- Rasp de sinaasappel, pers ze daarna uit tot 125 ml en snijd de salie in reepjes.
- Doe de suiker, boter, zout en de sinaasappelrasp in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je doorklopt.
- Als alle eieren zijn opgenomen spatel je de bloem en het bakpoeder door dit mengsel, probeer daarbij de luchtigheid te behouden. Spatel als laatste het sinaasappelsap en de saliereepjes door het beslag.
- Doe het beslag in de tulbandvorm en bak deze in 55 tot 65 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de sinaasappel-salietulband 10 minuten afkoelen in de vorm en stort deze vervolgens op een rooster om verder af te koelen. Garneer eventueel met glazuur en poedersuiker.
Tip: dit recept kan ook worden gebakken in een cakevorm, gebruik dan ongeveer 2/3 van het recept.
Nog meer zin in zoetigheid? Check dan deze recepten!