Siciliaanse pizzabroodjes

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Een luchtige, lichte pizzabodem zoals de Sicilianen dat altijd doen met deze pizzabroodjes. Het recept komt uit het boek: 5 ingrediënten Vegan van Katy Beskow. In dit boek laat Katy zien hoe je een heerlijke vegan maaltijd klaarmaakt met slechts 5 ingrediënten.
Silicaanse pizzabroodjes 5 ingrediënten Vegan HMC

Ingrediënten voor Siciliaanse pizzabroodjes

zonnebloemolie
kleine aubergine, in dunne plakken
rode ui, in dunne ringen
beschuitbollen (kleine ronde platte (ontbijt)broodjes), gehalveerd
gekruide tomatenpuree
basilicumblaadjes

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Voeg een scheutje olijfolie in een koekenpan en zet het op hoog vuur. Bak de aubergineplakken 4-5 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg dan de uienringen toe en bak alles nog 2-3 minuten.
  3. Leg de gehalveerde broodjes op de bakplaat en bestrijk ze met tomatenpuree ongeveer ½ tl per broodje. Bak de broodjes 8-10 minuten in de oven tot dat de randjes goudbruin en knapperig zijn.
  4. Beleg de broodjes met de aubergineplakken en uienringen. Strooi er wat basilicumblaadjes over en breng de broodjes op smaak met wat zeezout en zwarte peper.

Dit recept komt uit het kookboek 5 ingrediënten Vegan. Bestel het boek hier.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen