Een luchtige, lichte pizzabodem zoals de Sicilianen dat altijd doen met deze pizzabroodjes. Het recept komt uit het boek: 5 ingrediënten Vegan van Katy Beskow. In dit boek laat Katy zien hoe je een heerlijke vegan maaltijd klaarmaakt met slechts 5 ingrediënten.
Ingrediënten voor Siciliaanse pizzabroodjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Voeg een scheutje olijfolie in een koekenpan en zet het op hoog vuur. Bak de aubergineplakken 4-5 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg dan de uienringen toe en bak alles nog 2-3 minuten.
- Leg de gehalveerde broodjes op de bakplaat en bestrijk ze met tomatenpuree ongeveer ½ tl per broodje. Bak de broodjes 8-10 minuten in de oven tot dat de randjes goudbruin en knapperig zijn.
- Beleg de broodjes met de aubergineplakken en uienringen. Strooi er wat basilicumblaadjes over en breng de broodjes op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
Dit recept komt uit het kookboek 5 ingrediënten Vegan. Bestel het boek hier.