Ingrediënten voor Shannah's Aziatische borrelsnack met cassave kroepoek
Benodigdheden
- Zonnebloemolie
- Koekenpan
- Keukenpapier
- Mengschaal
Bereiding
- Haal de tofu uit de verpakking en laat deze uitlekken. Leg de tofu op een snijplank en dep hem droog met keukenpapier. Snijd de tofu in dunne plakken van ongeveer één centimeter dik, en deze vervolgens in hapklare stukjes die in ieder geval goed op de cassave kroepoek passen.
- Pak een mengschaal en maak hierin je marinade door de ketjap, sesamolie, gehakte knoflook en de gemalen gember te mengen. Voeg hier vervolgens je tofublokjes aan toe en laat het een geheel een paar minuten marineren. Roer het geheel voorzichtig door totdat alle stukjes bedekt zijn met de marinade.
- Meng de mayonaise en de sambal voor de saus. Maak deze indien nodig wat dunner door middel van een heel klein beetje water zodat je het makkelijker over het gerecht kunt verdelen.
- Strooi de helft van de panko op een groot plat bord. Haal de tofu blokjes uit de marinade (laat ze eventueel even uitlekken in een vergiet) en leg ze op de panko. Gooi vervolgens de rest van de panko over de tofu heen en haal de tofu door de panko totdat de stukjes met een klein laagje kruimels bedekt zijn.
- Doe de olie in de pan en breng de olie op temperatuur. Bak wanneer de olie heet is de tofublokjes in een paar minuten aan beide kanten bruin & krokant. Bak de tofu blokjes indien nodig in twee losse porties.
- Pak een schaal of een groot bord en leeg hierin/-op de zak met cassave kroepoek. Verdeel hier vervolgens de krokante tofublokjes bovenop. Maak het vervolgens af door het te besprenkelen met de sambal- mayonaise, gebakken uitjes & de gesneden bosui.
print recept