Gestoofde peterseliewortel met kiprolletjes
Ingrediënten voor Selfmade! Gestoofde peterseliewortel met kiprolletjes
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Stoofpan met deksel
- Oven met ovenschaal
Bereiding
- Verwarm een oven voor op 180C°
- Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn.
- Pel de rode ui, snijd deze in halve ringen en pel en hak de knoflook fijn.
- Snijd de aubergine in de lengte in zo dun mogelijke plakken (6 tot 8) en smeer ze in met olijfolie, peper, zout en de helft van de knoflook.
- Bak of grill de aubergine tot hij helemaal gaar is.
- Snijd de paprika in reepjes en bak deze kort aan.
- Snijd de kipfilet in de lengte zo in dat hij 3 x zo groot wordt als een soort schnitzel. Peper en zout de kip.
- Beleg de kip met de aubergineplakjes, en leg in het midden de reepjes paprika. Rol ze op, zet ze vast met een prikker, smeer in met een beetje olijfolie en plaats in de oven voor 20 minuten. De kern moet meer dan 60 graden zijn, en dat zou je als je een thermometer hebt kunnen controleren.
- Terwijl de kip in de oven zit schil je de peterseliewortel en snijd deze in blokjes van 1 bij 1 cm.
- Doe de peterseliewortelblokjes in een stoofpan met de ui, de rest van de knoflook, de groentebouillon en een klontje roomboter. Laat het geheel 20 minuten stoven tot de bouillon verdampt is en de peterseliewortel gaar is. Als de blokjes nog niet gaar zijn kun je een beetje water toevoegen totdat alles gaar is. Voeg de laatste paar minuten de linzen en 2 eetlepels gesneden loof (bladselderij) toe en verwarm deze nog kort mee.
- Snijd de kiprolletjes als ze gaar zijn doormidden en serveer ze op de peterseliewortelstoof.
Leuk weetje: de peterseliewortel lijkt op de pastinaak, ook qua smaak, maar is wel wat zoeter. Kijk, om ze uit elkaar te houden, naar de kroon (het “kontje”) van de wortel. Bij de pastinaak groeien de blaadjes uit een kuiltje en bij de peterseliewortel op een heuveltje.
Dit recept is in samenwerking met Boerschappen