Ingrediënten voor Scholpakketjes met Witte wijn
Benodigdheden
Bakpapier
Bindtouw
Bereiding
- Knip twee ruime vellen bakpapier van gelijke grootte. Maak ze nat onder lauwwarm water en knijp ze even flink, zodat het papier flexibel wordt. Dep de stukken bakpapier een beetje droog en leg ze daarna op de werkbank.
- Snijd de prei in dunne halve ringen, de bleekselderij in kleine stukjes, de dille fijn en de wortel. Meng vervolgens de gesneden prei, wortel en bleekselderij met de fijngesneden dille en wat peper en zout naar smaak. Verdeel de gemengde groenten over de twee stukken bakpapier. Leg hier bovenop de porties scholfilet en bestrooi deze ook licht met een klein beetje peper en zout. Leg op iedere scholfilet een goede schep roomboter en een scheutje witte wijn over de scholfilets.
- Maak met behulp van wat bindtouw twee dichte pakketjes waaruit de stoom niet kan ontsnappen tijdens het bakken.
- Gaar de scholpakketjes in circa 10 minuten op 170°C graden in de Airfryer. Let op dat het bakpapier niet tegen de bovenkant van de Airfryer komt.
Tip: Varieer eens met groenten en smaken in de pakketjes.
Het recept voor de scholpakketjes komt uit het boek: Airfryer
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld