Saté babi met gado gado

Bereidingstijd: 1 uur+
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

image.jpeg

Ingrediënten voor Saté babi met gado gado

speklappen
schouderkarbonade
knoflook
korianderkorrels
zonnebloemolie
ketjap manis
bruine suiker
citroen
pinda's
knoflook
sjalotten
sambal oelek
Sojasaus
ei
little gem, krob
bospeen
aardappel
komkommer
rode paprika
oranje paprika
taugé
tuinkers
kroepoek, zak

Bereiding

  1. Marineer de blokjes speklappen en schouderkarbonade in een mengsel van 4 tenen knoflook, korianderkorrels, zonnebloemolie, ketjap manis, bruine suiker en citroensap. Laat dit het liefst een nacht marineren in de koelkast. Rijg het vlees na het marineren aan satéprikkers, let erop dat de prikkers in de airfryer moeten passen.
  2. Pureer de pinda’s in de keukenmachine. Fruit de 2 teentjes knoflook en sjalotten in een scheut zonnebloemolie. Voeg hieraan de pindapasta, sambal oelek, zoute sojasaus en bruine suiker toe. Schenk er een scheut water bij tot het een dikke vloeibare saus is, laat dit zo’n 3 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Om de gado gado salade te maken snijd je de eieren en alle groenten in plakjes of reepjes en leg je deze mooi op een schaal neer.
  4. Gaar de saté in 10 minuten op 170°C graden in de Airfryer. Draai ze tussendoor een keertje om.
  5. Serveer de gado gado salade met daarop taugé, pindasaus en tuinkers. En daarbij de saté babi en kroepoek.

Tip: voor gado gado kun je allerlei soorten groenten gebruiken die koud geserveerd kunnen worden, denk bijvoorbeeld ook eens aan boontjes, peultjes of bietjes.

Uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen