Ingrediënten voor Saté babi
Bereiding
- Verhit een pan met zonnebloemolie, frituur de sjalotjes en laat uitlekken op een zeef. Maal de helft van de gefrituurde sjalot fijn in de vijzel, houd de andere helft achter voor de satésaus.
- Meng de stukjes vlees in een kom met de gevijzelde en gefrituurde sjalot, gemalen korianderzaad, gemberpoeder en ketjap manis. Verhit een pan met olie en bak de gehakte knoflook. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de helft van de gebakken knoflook toe, houd de andere helft achter voor de satésaus. Meng goed en laat circa 2 uur marineren.
- Rijg het vlees op de satéprikkers. Bewaar de overgebleven marinade voor de satésaus. Steek de barbecue aan en grill de saté circa 10 min. om en om totdat deze gaar is.
- Verhit een pan en voeg de overgebleven marinade en margarine toe. Vijzel de overgebleven gefrituurde sjalotten en gebakken knoflook. Voeg de ketjap, citroensap en een snufje zout toe en maal alles goed fijn. Voeg het gemalen mengsel toe aan de pan en roer goed. Voeg de pindakaas en suiker toe en laat circa 2 minuten sudderen tijdens constant roeren.
- Leg de saté babi op een schaal of plank en giet de satésaus erover.
Tip: marineer het vlees al een dag van tevoren.
De saté babi smaakt heerlijk bij rijst, met gebakken uitjes of gewoon uit het vuistje.
Uit het boek: Eten met stokjes
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld