Deze salade combineert hartige en bijna nootachtige bulgur met de zoetige smaak van passievrucht. Eentje om de week gezond, maar alles behalve saai te beginnen. Wij maken er graag dubbelop een feestje van en combineren 'm met URB. Je alcoholvrije beste vriend, smaakmaker en bovenal de voornaamste reden om ongestoord te genieten (DO NOT DIST...).
Ingrediënten voor Bulguralade met biefstuk, passievrucht-chilidressing en gerookte amandelen
Benodigdheden
- Oven met bakplaat
- Staafmixer met beker
- Bakpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de tomaatjes over de ovenschaal, meng ze met een beetje olijfolie en pof ze kort in de oven. Het duurt afhankelijk van de oven ongeveer 3 minuten tot ze beginnen te scheuren.
- Kook de bulgur volgens de verpakking.
- Snijd de radijs in kwartjes, de lente-ui in ringetjes en de rode ui in halve ringen.
- Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd hem klein.
- Halveer de helft van de passievruchten en pureer zit samen met het appelsap, de rode peper, de olijfolie en een snufje zout met de staafmixer tot een gladde dressing.
- Bak de biefstuk in een hete pan tot de gewenste gaarheid en laat dit daarna 3 minuten rusten.
- Verdeel de sla over de borden en verdeel hierover de gekookte bulgur, de gepofte tomaatjes, de radijs en de rode ui.
- Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel dit daarna samen net de gerookte amandel en de lente-ui over de salade.
- Besprenkel de salade daarna ruim met de passievruchtdressing en de gesneden passievruchten.