Als fan van romige risotto's maakte Elise van @easyculi deze variant met saffraan, rivierkreeftjes en Hollandse garnalen: een gegarandeerd 'crowd-pleasing' recept.
Ingrediënten voor Saffraanrisotto met Hollandse garnalen en rivierkreeftjes
Benodigdheden
Kookpan, hapjespan
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook en voeg het buisje saffraan er aan toe. Roer goed door en zet het vuur lager.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin de Hollandse garnalen samen met de rivierkreeftjes 2-3 minuten. Breng rijkelijk op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak nog eens 2-3 minuten. Schep vervolgens uit de pan en zet apart.
- Verhit opnieuw olijfolie in de pan en bak hierin de sjalot. Voeg vervolgens de risottorijst toe samen met de witte wijn. Roer goed door. Voeg nu 2 flinke soeplepels bouillon toe, zodat de rijst onder water staat. Laat zachtjes inkoken. Roer af en toe. Wanneer de rijst het water heeft opgenomen, voeg je weer een nieuwe schep toe. Herhaal totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 10-20 minuten.
- Wanneer de risottorijst gaar is, voeg je de courgette, paprika, garnalen en rivierkreeft toe. Voeg ook het sap van de citroen toe samen met 1 tl knoflookpoeder, de parmezaan, erwten en een snuf peper en zout. Roer goed door.
- Schep de risotto op de borden en garneer met een schijfje citroen en eventueel wat verse peterselie.