Saffraanrisotto met Hollandse garnalen en rivierkreeftjes

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

saffraanrisotto4.jpg

Ingrediënten voor Saffraanrisotto met Hollandse garnalen en rivierkreeftjes

risottorijst
groentebouillon
droge witte wijn
parmezaanse kaas, geraspt
buisje saffraan
sjalot, gesnipperd
Hollandse garanalen
rivierkreeftjes
courgette, in blokjes
puntpaprika's, in blokjes
tuinerwten (vriezer)
citroen
knoflookpoeder
Peper en zout
Olijfolie

Benodigdheden

Kookpan, hapjespan

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook en voeg het buisje saffraan er aan toe. Roer goed door en zet het vuur lager.
  2. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin de Hollandse garnalen samen met de rivierkreeftjes 2-3 minuten. Breng rijkelijk op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak nog eens 2-3 minuten. Schep vervolgens uit de pan en zet apart.
  3. Verhit opnieuw olijfolie in de pan en bak hierin de sjalot. Voeg vervolgens de risottorijst toe samen met de witte wijn. Roer goed door. Voeg nu 2 flinke soeplepels bouillon toe, zodat de rijst onder water staat. Laat zachtjes inkoken. Roer af en toe. Wanneer de rijst het water heeft opgenomen, voeg je weer een nieuwe schep toe. Herhaal totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 10-20 minuten.
  4. Wanneer de risottorijst gaar is, voeg je de courgette, paprika, garnalen en rivierkreeft toe. Voeg ook het sap van de citroen toe samen met 1 tl knoflookpoeder, de parmezaan, erwten en een snuf peper en zout. Roer goed door.
  5. Schep de risotto op de borden en garneer met een schijfje citroen en eventueel wat verse peterselie.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.