Romige mosselen met witbrood

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Romige mosselen met witbrood

mosselen
knoflook
ui, gesnipperd
prei, in ringen
wortel, in blokjes
koksroom
witte wijn
platte peterselie, fijngehakt
citroen, rasp & sap
Dikke plakken wit brood
olijfolie
roomboter

Benodigdheden

Bereiding

  1. Maak de mosselen goed schoon. Spel ze en verwijder de mosselen die beschadigd zijn of niet dicht gaan.
  2. Verwarm een grote pan met de olijfolie en boter op hoog vuur. Bak hier de knoflook en sjalot in aan en bak voor ca. 2 min. Voeg de prei toe en sauteer tot de prei zacht is.
  3. Zet het vuur hoger en voeg de mosselen toe. Schenk de wijn bij de mosselen in de pan. Roer een keer door en doe de deksel op de pan. Breng aan de kook tot de deksel trilt. Schud de pan een paar keer goed op en laat nogmaals opkoken tot de deksel trilt.
  4. Giet - als het gros van de mosselen geopend is - de mosselen af en vang al het vocht op. Kook het vocht, samen met de room heel kort op hoog vuur tot het warm is. Doe de mosselen terug bij het vocht in de pan, schud goed door en voeg de verse kruiden en citroensap toe.
  5. Serveer met knapperig witbrood.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen