Ingrediënten voor Romige mosselen met witbrood
Bereiding
- Maak de mosselen goed schoon. Spel ze en verwijder de mosselen die beschadigd zijn of niet dicht gaan.
- Verwarm een grote pan met de olijfolie en boter op hoog vuur. Bak hier de knoflook en sjalot in aan en bak voor ca. 2 min. Voeg de prei toe en sauteer tot de prei zacht is.
- Zet het vuur hoger en voeg de mosselen toe. Schenk de wijn bij de mosselen in de pan. Roer een keer door en doe de deksel op de pan. Breng aan de kook tot de deksel trilt. Schud de pan een paar keer goed op en laat nogmaals opkoken tot de deksel trilt.
- Giet - als het gros van de mosselen geopend is - de mosselen af en vang al het vocht op. Kook het vocht, samen met de room heel kort op hoog vuur tot het warm is. Doe de mosselen terug bij het vocht in de pan, schud goed door en voeg de verse kruiden en citroensap toe.
- Serveer met knapperig witbrood.
print recept