romige broccoli-bloemkoolsoep van tothemoen

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Het gure, regenachtige, grijze herfstweer vraagt soms om een kom lekker comfortfood. Wij vinden dat dat vraagt om soep. Muna van Tothemoen maakte voor ons deze romige broccoli-bloemkoolsoep. 

Ingrediënten voor de romige broccoli-bloemkoolsoep

  • hele broccoli, in roosjes gesneden 
  • halve bloemkool, in roosjes gesneden 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1/2 theelepel uienpoeder 
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder 
  • 200 mililiter kookroom 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een kom de broccoli, bloemkool, olijfolie, knoflook- en uienpoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe. 
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de groenten hierop. 
  4. Rooster de groenten in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Hou eventueel een klein beetje geroosterde groenten apart als garnering. 
  5. Breng de bouillon aan de kook. 
  6. Voeg hier de geroosterde groenten aan toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  7. Voeg kookroom toe en roer deze er nog even goed doorheen. Garneer met de overgebleven geroosterde groenten.

 

Tip: Als je de soep te dik vindt, kun je er een scheutje water aan toevoegen. Leuk als extra-tje: kaascroutons bovenop als garnering. 

Enjoy! 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen