Het gure, regenachtige, grijze herfstweer vraagt soms om een kom lekker comfortfood. Wij vinden dat dat vraagt om soep. Muna van Tothemoen maakte voor ons deze romige broccoli-bloemkoolsoep.
Ingrediënten voor de romige broccoli-bloemkoolsoep
- hele broccoli, in roosjes gesneden
- halve bloemkool, in roosjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 200 mililiter kookroom
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de broccoli, bloemkool, olijfolie, knoflook- en uienpoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de groenten hierop.
- Rooster de groenten in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Hou eventueel een klein beetje geroosterde groenten apart als garnering.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Voeg hier de geroosterde groenten aan toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
- Voeg kookroom toe en roer deze er nog even goed doorheen. Garneer met de overgebleven geroosterde groenten.
Tip: Als je de soep te dik vindt, kun je er een scheutje water aan toevoegen. Leuk als extra-tje: kaascroutons bovenop als garnering.
Enjoy!