Ingrediënten voor Rode bietencurry met kidneybonen en koolrabi
Bereiding
- Schil de koolrabi, snijd deze in blokjes en snijd de bietjes in grove stukken.
- Pel de ui, snipper deze fijn en snijd de paprika in reepjes. Verwarm in een wok een scheutje olijfolie en fruit de ui kort hierin aan.
- Voeg de paprika, bietjes, de kidneybonen en de koolrabi toe aan de pan en bak ook deze kort mee aan.
- Voeg daarna de fenegriek, de ½ van de kurkuma, de currypasta en de kokosmelk toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen en inkoken.
- Kook ondertussen de rijst met wat zout en de rest van de kurkuma.
- Controleer of de koolrabi een beetje zacht is, dan is de rest ook goed.
- Breng de curry op smaak met peper, zout of wat chilisaus als je van pittig houdt. Serveer de curry met de rijst apart.
Dit recept is in samenwerking met Boerschappen