Rode bietencurry met kidneybonen en koolrabi

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Rode bietencurry

Ingrediënten voor Rode bietencurry met kidneybonen en koolrabi

koolrabi
gekookte rode bietjes
groene paprika
zilvervliesrijst
ui
fenegriek
kurkuma
gele currypasta
kokosmelk
kidneybonen uit blik

Benodigdheden

Bereiding

  1. Schil de koolrabi, snijd deze in blokjes en snijd de bietjes in grove stukken.
  2. Pel de ui, snipper deze fijn en snijd de paprika in reepjes. Verwarm in een wok een scheutje olijfolie en fruit de ui kort hierin aan.
  3. Voeg de paprika, bietjes, de kidneybonen en de koolrabi toe aan de pan en bak ook deze kort mee aan.
  4. Voeg daarna de fenegriek, de ½ van de kurkuma, de currypasta en de kokosmelk toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen en inkoken.
  5. Kook ondertussen de rijst met wat zout en de rest van de kurkuma.
  6. Controleer of de koolrabi een beetje zacht is, dan is de rest ook goed.
  7. Breng de curry op smaak met peper, zout of wat chilisaus als je van pittig houdt. Serveer de curry met de rijst apart.

Dit recept is in samenwerking met Boerschappen

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen