Risotto is één van de meest gekende Italiaanse gerechten. Kris maakt hier een variant op met parelcouscous i.p.v. rijst. De bereidingswijze en de ingrediënten zijn bijna hetzelfde.
Ingrediënten voor Risotto van parelcouscous met venkel en prei van HMC Kris
Bereiding
- Was de prei en snij deze in fijne halve ringen. Snij de venkel fijn en houd en het loof apart voor de afwerking.
- Smelt een klontje boter in een ruime kookpan. Stoof hier de prei en venkel in gedurende 5 minuten.
- Voeg de parelcouscous toe en stoof deze kort mee. Voeg 1 liter water en 2 bouillonblokjes toe en breng het aan de kook. Roer regelmatig door de pan zodat het niet aanbrand.
- Controleer de gaarheid van de couscous als het water is verdampt. Is het nog niet gaar? Voeg dan nog een beetje extra water toe.
- Zet het vuur uit en voeg een klont boter en de Parmezaanse kaas toe aan de parelcouscous. Roer alles goed door elkaar. Indien nodig breng het op smaak met peper en zout.
- Ondertussen pel en maak je de scampi's schoon. Bak de scampi's gaar in een pan en kruid ze met je favoriete kruiden.
- Serveer de risotto van parelcouscous met preien venkel in een diep bord en verdeel hierover de scampi's.
- Voeg nog Parmezaanse kaas en loof van venkel toe als afwerking.