Ingrediënten voor Sticky chicken met rijst en groene groenten
Benodigdheden
- Olijfolie
- Grof gemalen peper en zeezout
- Oven met bakplaat en bakpapier
- Ovenbestendige bakpan
- Kaasschaaf of mandoline
Bereiding
- Verwarm een oven voor op 120 graden.
- Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verwarm in een bakpan een scheutje olijfolie en bak hierin de kipfilet aan 2 kanten bruin, nog niet gaar dus.
- Voeg de knoflook, chiliflakes, de ketjap, honing en de bruine basterdsuiker toen en laat het geheel 1 minuut roerbakken.
- Dek de pan nu af met aluminiumfolie en plaats deze 30 minuten in de oven van 120 graden om de kipfilet langzaam gaar te laten worden zonder uit te drogen. Haal halverwege kort het folie eraf, haal de kipfilet nog goed door de saus en plaats weer terug met folie in de oven.
- Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar. Snijd ook van de broccoli roosjes en blancheer deze 4 minuten als de kip bijna gaar is.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd deze in plakjes. Snijd van de komkommer met een kaasschaaf of mandoline dunne linten.
- Verdeel de rijst, de komkommer, de broccoli en de avocado over de kommen, snijd de warme kip in plakjes, giet het vocht uit de pan over de kommen dit zorg voor smaak aan de rijst.
- Hak als laatste de pinda’s grof in stukken, rooster de sesamzaadjes kort en garneer hier het gerecht mee af.
print recept