Ingrediënten voor Winterse favoriet: apfelstrudel snacks
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
- Oven met bakplaat
- Steelpannetje
- Kwastje
- Bakpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne reepjes.
- Bak de appel kort aan in een beetje boter, haal van het vuur, meng de rozijnen, de bruine suiker en de kaneel erdoorheen.
- Smeer alle velletjes filodeeg in met gesmolten boter en maak hiervan 3 stapeltjes van 3 velletjes.
- Snijd elke 3 laagse stapel in langwerpige repen.
- Bestrooi elke strook filodeeg in het midden met een lijn paneermeel en verdeel hierover de reepjes gebakken appel.
- Strooi daarna ook een beetje paneermeel over de strook met appel, en rol de filodeeg met de appel erin op tot 9 rolletjes.
- Smeer de rolletjes in met de eidooier en bestrooi dit met de grove kristalsuiker.
- Bak de rolletjes gaar in ca. 20 minuten op 160°C.
- Serveer het liefst een beetje lauwwarm en bestrooi met een beetje poedersuiker en naar wens met vanillesaus of ijs.
print recept