Raw burger met tartaar, mozzarella en pesto

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Voor de echte burger fans is hier de RAW Burger. De combinatie van verse ossenhaas, mozzarella en pesto zorgen voor een overheerlijke combinatie en een stevige hap.

Raw burger

Ingrediënten voor Raw burger met tartaar, mozzarella en pesto

verse ossenhaas, met de hand als tartaar gemaakt
mosterd
peterselie, gewassen en fijngehakt
klein sjalot, gesnipperd

Benodigdheden

Bereiding

  1. Maak de verse ossenhaastartaar aan met mosterd, fijngehakte peterselie, gesnipperde sjalot en peper en zout naar smaak. Vorm in een ring 2 mooie tartaren en bewaar deze even in de koelkast tot de rest het broodje klaar staat.
  2. Pureer in een keukenmachine de pijnboompitjes, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie tot een smeuïge pesto. Maak op smaak met peper en zout.
  3. Besprenkel de opengesneden sesambollen met olijfolie, grill ze in een grillpan. Leg ze daarna op een ovenschaal.
  4. Snijd de mozzarella in 4 plakken, leg op de gegrilde kanten van de sesambollen de plak mozzarella. Zet de bollen met mozzarella kort in een hete oven om de mozzarella te smelten.
  5. Bouw de burger op door eerst rucola op de gesmolten mozzarella te leggen, daar de rauwe tartaar op, besmeren met ruim pesto en afdekken met de deksel met gesmolten mozzarella.

Uit het boek: Lekker burgerlijk

Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen