Voor de echte burger fans is hier de RAW Burger. De combinatie van verse ossenhaas, mozzarella en pesto zorgen voor een overheerlijke combinatie en een stevige hap.
Ingrediënten voor Raw burger met tartaar, mozzarella en pesto
Benodigdheden
- Peper en zout, naar smaak
- Flinke scheut olijfolie
- Groot koksmes
- Keukenmachine
- Grillpan
- Oven
Bereiding
- Maak de verse ossenhaastartaar aan met mosterd, fijngehakte peterselie, gesnipperde sjalot en peper en zout naar smaak. Vorm in een ring 2 mooie tartaren en bewaar deze even in de koelkast tot de rest het broodje klaar staat.
- Pureer in een keukenmachine de pijnboompitjes, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie tot een smeuïge pesto. Maak op smaak met peper en zout.
- Besprenkel de opengesneden sesambollen met olijfolie, grill ze in een grillpan. Leg ze daarna op een ovenschaal.
- Snijd de mozzarella in 4 plakken, leg op de gegrilde kanten van de sesambollen de plak mozzarella. Zet de bollen met mozzarella kort in een hete oven om de mozzarella te smelten.
- Bouw de burger op door eerst rucola op de gesmolten mozzarella te leggen, daar de rauwe tartaar op, besmeren met ruim pesto en afdekken met de deksel met gesmolten mozzarella.
Uit het boek: Lekker burgerlijk
Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld