Rarbarber-vanilletaart

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Rukmini Iyer, bestsellerauteur en koningin van de ovengerechten, deelt in haar boek De zoete bakplaat recepten met minimale moeite, maximaal effect. Mengen, in een bakvorm schenken en de oven doet het werk. Daarnaast deelt Rukmini smaakcombinaties die verrassend zijn.
rarbarber vanilletaart HMC de zoete bakplaat

Ingrediƫnten voor Rarbarber-vanilletaart

rarbarber (zo roze mogelijk)
lichtbruine basterdsuiker
vanille-extract
pijnboompitten, heel fijn gehakt of gemalen
maizena
groot vel uitgerold bladerdeeg

Benodigdheden

  • Oven met bakplaat en bakpapier
  • 2 mengkommen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden hetelucht / 200 graden elektrisch.
  2. Snijd de rarbarber in stukjes van 2,5 cm. Schep 40 gram van de basterdsuiker en het vanille-extract erdoor en zet dit even apart.
  3. Roer in een andere kom de pijnboompitten samen met de overige basterdsuiker en maizena door elkaar.
  4. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met het bakpapier wat eromheen zit. Snijd eventueel overtollig deeg ervan af (gebruikt dit voor een andere keer).
  5. Verdeel het pijnboompittenmengsel over het bladerdeeg en laat rondom de rand 2,5 cm vrij.
  6. Voeg de rarbarber toe en leg het in een net visgraatmotief op het deeg of een ander patroon. Dat is eerst misschien lastig, maar als je eenmaal bent begonnen gaat het makkelijker.
  7. Bak de taart voor 25-30 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is en de rabarber gaar is. Serveer de taart meteen.

Benieuwd naar meer recepten uit het kookboek de zoete bakplaat? Bestel het boek hier.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.