Rukmini Iyer, bestsellerauteur en koningin van de ovengerechten, deelt in haar boek De zoete bakplaat recepten met minimale moeite, maximaal effect. Mengen, in een bakvorm schenken en de oven doet het werk. Daarnaast deelt Rukmini smaakcombinaties die verrassend zijn.
Ingrediënten voor Rarbarber-vanilletaart
Benodigdheden
- Oven met bakplaat en bakpapier
- 2 mengkommen
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180 graden hetelucht / 200 graden elektrisch.
- Snijd de rarbarber in stukjes van 2,5 cm. Schep 40 gram van de basterdsuiker en het vanille-extract erdoor en zet dit even apart.
- Roer in een andere kom de pijnboompitten samen met de overige basterdsuiker en maizena door elkaar.
- Leg het bladerdeeg op een bakplaat met het bakpapier wat eromheen zit. Snijd eventueel overtollig deeg ervan af (gebruikt dit voor een andere keer).
- Verdeel het pijnboompittenmengsel over het bladerdeeg en laat rondom de rand 2,5 cm vrij.
- Voeg de rarbarber toe en leg het in een net visgraatmotief op het deeg of een ander patroon. Dat is eerst misschien lastig, maar als je eenmaal bent begonnen gaat het makkelijker.
- Bak de taart voor 25-30 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is en de rabarber gaar is. Serveer de taart meteen.
Benieuwd naar meer recepten uit het kookboek de zoete bakplaat? Bestel het boek hier.