Ramen met paddenstoelenmix

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Chef het zelf
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Ramen met paddenstoelenmix

udonnoedels
sojasaus (shoyu)
groentebouillon
zonnebloemolie
sjalot, fijngehakt
oesterzwammen of cantharellen
shiitakes, gehalveerd
champignons in kwarten
knoflook, geperst
bosje bieslook, fijngesneden
stevige tofu, in plakjes
sesamolie
paprikapoeder
eieren
enoki-paddenstoelen
zout en peper

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de noedels in het water en kook ze volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de kommen.
  2. Giet de sojasaus en bouillon in een pan breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten op middelhoog vuur koken.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan, fruit hierin de sjalot, oesterzwammen shiitakes, champignons en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Bak alles al roerend 15 minuten. Zet opzij en schep de helft van de bieslook erdoor.
  4. Meng de tofuplakjes met de sesamolie, het paprikapoeder en wat peper en bak ze 5 minuten in dezelfde pan. Kook de eieren 6 minuten in ruim water met wat zout. Doe de eieren dan in een kom met ijswater, pel ze voorzichtig en halveer ze.
  5. Verdeel alles over de kommen en bestrooi met de overige bieslook. Pak je eetstokjes en geniet!

Bestel hier het boek RAMEN en chef het zelf!

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen