Ingrediënten voor Ramen met paddenstoelenmix
Bereiding
- Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de noedels in het water en kook ze volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de kommen.
- Giet de sojasaus en bouillon in een pan breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten op middelhoog vuur koken.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan, fruit hierin de sjalot, oesterzwammen shiitakes, champignons en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Bak alles al roerend 15 minuten. Zet opzij en schep de helft van de bieslook erdoor.
- Meng de tofuplakjes met de sesamolie, het paprikapoeder en wat peper en bak ze 5 minuten in dezelfde pan. Kook de eieren 6 minuten in ruim water met wat zout. Doe de eieren dan in een kom met ijswater, pel ze voorzichtig en halveer ze.
- Verdeel alles over de kommen en bestrooi met de overige bieslook. Pak je eetstokjes en geniet!
Bestel hier het boek RAMEN en chef het zelf!