Deze hartige gekruide roerbakmaaltijd - van lokaal geteelde quinoa - is geïnspireerd op het Indiase ontbijtgerecht: Namkeen Dalia (bulgurtarwe). Als je van een hartig ontbijt houdt, combineer het dan met verse jus d'orange. Schuif je 'm liever door nadat de klok 12 heeft geslagen, dan gaat-ie door als heerlijke lunchsalade of bijgerecht.
Ingrediënten voor Quinoa namkeen, een Indiaas recept van HMC Krati
Benodigdheden
kookpan, hapjespan
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalotten en het wit van de lente-ui tot ze glazig zijn op middelhoog vuur. Voeg de paprika's en wortelen toe en bak een minuut of twee. Meng de specerijen erdoor en roer voor nog eens 2 minuten door. Giet de gekookte quinoa af en voeg toe. Meng alles goed door elkaar, breng op smaak met zout en kook het geheel nog eens voor een minuut of 2 door.
- Haal van het vuur en garneer voor het serveren met korianderblaadjes en lente-ui.