Quinoa namkeen, een Indiaas recept van HMC Krati

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Deze hartige gekruide roerbakmaaltijd - van lokaal geteelde quinoa - is geïnspireerd op het Indiase ontbijtgerecht: Namkeen Dalia (bulgurtarwe). Als je van een hartig ontbijt houdt, combineer het dan met verse jus d'orange. Schuif je 'm liever door nadat de klok 12 heeft geslagen, dan gaat-ie door als heerlijke lunchsalade of bijgerecht.

Quinoa Namkeen horizontaal.jpg

Ingrediënten voor Quinoa namkeen, een Indiaas recept van HMC Krati

quinoa
sjalotten, gesnipperd
paprika, kleur naar wens, in kleine blokjes
wortel, in kleine blokjes
olijfolie
chilipoeder
gemalen komijnzaad
gemalen koriander/ketoembar
gemalen mosterdzaad
zout naar smaak
Koriander
lente-uitjes, in ringen

Benodigdheden

kookpan, hapjespan

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  2. verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalotten en het wit van de lente-ui tot ze glazig zijn op middelhoog vuur. Voeg de paprika's en wortelen toe en bak een minuut of twee. Meng de specerijen erdoor en roer voor nog eens 2 minuten door. Giet de gekookte quinoa af en voeg toe. Meng alles goed door elkaar, breng op smaak met zout en kook het geheel nog eens voor een minuut of 2 door.
  3. Haal van het vuur en garneer voor het serveren met korianderblaadjes en lente-ui.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen