Ingrediënten voor Quinoa bowl met pulled salmon
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Oven met ovenschaal en bakpapier
- Kookpannetje
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180C° en leg een bakpapiertje in een ovenschaal.
- Besmeer de zalm met de helft van de hoisinsaus, en meng de rest van de hoisinsaus met de witte wijnazijn tot een dressing.
- Plaats de zalm 15 minuten in de oven tot hij gaar is, maar nog wel een beetje glazig, en kook ondertussen ook de quinoa volgens de verpakking, laat vervolgens even afkoelen tot je de bowl gaat opmaken.
- Terwijl de zalm in de oven zit en de quinoa kookt; snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, rasp de geschilde wortel en snijd de radijsjes en tomaatjes in partjes.
- Meng de gekookte quinoa met de helft van de hoisin-dressing, en verdeel daarover in vakjes de gesneden groenten.
- Verdeel daarop in het midden de rest van de dressing, pluk daarna de zalm en leg deze lauwwarm op de bowl en garneer af met paar blaadjes koriander.
Tip: geïnspireerd op de pokébowl zou je ook nog kunnen variëren met diverse groenten zoals rode bietjes (zie foto), edamame boontjes, wakamé en mango.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen