Pompoencurrysoep met muntolie, lekker voor de koude dagen

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Pompoencurrysoep met muntolie, lekker voor de koude dagen

pompoen, in blokjes
witte ui
knoflook
gember
Mespuntje korianderpoeder
Mespuntje komijnpoeder
groentebouillon
gele currypasta
Alpro cuisine
olijfolie
bos munt
bruine amandelen

Benodigdheden

Soeppan, litermaat en staafmixer

Bereiding

  1. Pluk de blaadjes van de munt, houd een paar mooie fijne blaadjes achter voor de garnering en pureer de rest van mint met een staafmixer of blender tot een groene olie.
  2. Breng de muntolie op smaak met een beetje zout.
  3. Pel de knoflook en de ui en snipper deze fijn.
  4. Schil de gember en rasp deze fijn.
  5. Fruit in de soeppan de gember, de knoflook en de ui zachtjes aan in een scheutje olijfolie.
  6. Voeg de blokjes pompoen toe en bak ook deze kort aan.
  7. Voeg nu de specerijen en de currypasta toe en bak ook deze kort mee.
  8. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten koken tot de pompoen zacht is.
  9. Voeg de Alpro cuisine toe en pureer het geheel tot een gladde soep.
  10. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  11. Hak de bruine amandelen en garneer hiermee de soep af samen met de muntolie.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen