Ingrediënten voor Pompoencurrysoep met muntolie, lekker voor de koude dagen
Benodigdheden
Soeppan, litermaat en staafmixer
Bereiding
- Pluk de blaadjes van de munt, houd een paar mooie fijne blaadjes achter voor de garnering en pureer de rest van mint met een staafmixer of blender tot een groene olie.
- Breng de muntolie op smaak met een beetje zout.
- Pel de knoflook en de ui en snipper deze fijn.
- Schil de gember en rasp deze fijn.
- Fruit in de soeppan de gember, de knoflook en de ui zachtjes aan in een scheutje olijfolie.
- Voeg de blokjes pompoen toe en bak ook deze kort aan.
- Voeg nu de specerijen en de currypasta toe en bak ook deze kort mee.
- Voeg de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten koken tot de pompoen zacht is.
- Voeg de Alpro cuisine toe en pureer het geheel tot een gladde soep.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Hak de bruine amandelen en garneer hiermee de soep af samen met de muntolie.