Pompoen spaghetti met geroosterde zalm en gezuurde peer
Ingrediënten voor Pomghetti met geroosterde zalm en gezuurde peer
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Kookpan
- Oven met 2 ovenschalen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Snijd met een groot scherp mes plakken van ongeveer 3 tot 4 cm dik van de spaghettipompoen. Verwijder met een lepel de binnenkant zodat je ongeveer 5-6 ringen overhoudt.
- Smeer de ringen in met olijfolie, bestrooi met de helft van de Italiaanse kruiden en bak in de oven gaar in 30 minuten.
- Pel de sjalotten, snipper deze fijn, schil de peren en snijd deze in blokjes.
- Fruit in een klein pannetje de sjalotten aan in een scheutje olijfolie tot ze glazig zijn, voeg de peer en wijnazijn toe en verwarm nog 30 seconden door. Laat de peren trekken in de azijn, en breng op smaak met peper en zout.
- Smeer de zalm in met olijfolie, peper, zout en de rest van de Italiaanse kruiden en plaatst deze in de oven als de pompoen nog 10 minuten moet.
- Het bakken van de zalm en het koken van de “echte” spaghetti duurt beide ongeveer 10 minuten, dus begin als de zalm in de oven gaat ook met het koken van de spaghetti.
- Als de pompoen gaar en zacht is na 30 minuten haal je deze uit de oven, zet de oven uit, en laat de zalm er nog even instaan om warm te houden.
- Haal met een vorm de binnenkant van de pompoen voorzichtig eruit en je ziet dat je een soort spaghetti krijgt. Je houdt alleen de schil over.
- Meng de gekookte spaghetti met de pompoenspaghetti en meng fijn geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
- Dresseer de spaghetti op het bord, leg hierop de zalm en lepel daarover de gezuurde peer.
- Garneer het bord af met de kruidensalade.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen
Tip: we voegen in dit recepten een beetje vers gekookte pasta toe voor de vulling en de koolhydraten, maar wil je koolhydraat arm eten, laat dan de gekookte pasta weg uit het recept en maak het met alleen de pompoenspaghetti.