Pokébowl met tonijn en misodressing

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Voordat je in iedere stad gebombardeerd werd met hele goede, maar ook verbazingwekkend slechte aftreksels van de poke bowl, waren deze sushi-achtige vis bowls dé manier waarop Hawaiianen bijtankten na een stranddag. Aziatische immigranten drukten er op hun beurt weer een eigen stempel op door er sojasaus, sesamolie en andere smaakmakers aan toe te voegen. ⁠Schrijfster van dit recept Libby nodigt je uit om vooral los te gaan met de ingrediënten, maar met de kanttekening dat je de misodressing niet vergeet!

"Deze gezonde foodhype komt overgewaaid uit Hawaï. Het woord poké betekent letterlijk ‘in stukjes snijden’. De basis voor elke pokébowl is verse rauwe vis, een portie rijst en verschillende toppings naar keuze. Mix en match de toppings. Voeg vooral toe wat je lekker vindt. Maar wat je ook doet: de umamirijke misodressing is een must". - Libby

Poke

Ingrediënten voor Pokébowl met tonijn en misodressing

gekookte jasmijn- of zilvervliesrijst
rijstazijn
tonijn (sashimi-kwaliteit)
mango, in blokjes van 1 cm
verse edamamebonen (of uit de dievries en ontdooid)
avocado
radijsjes
zwart en wit sesamzaad, als garnering
rijstazijn (voor de pickles)
zout
basterdsuiker
versgemalen zwarte peper
komkommer, in linten
wortel, in luciferreepjes
rijstazijn
witte miso
sesamolie
sojasaus
vloeibare honing

Benodigdheden

kookpan, kommen, evt: mason jar voor pickeling

Bereiding

  1. Maak eerst de gepickelde groenten klaar: meng de 100 ml rijstazijn, het zout, de suiker en een flinke draai versgemalen zwarte peper in een kom. Roer net zolang tot het zout en de peper zijn opgelost. Voeg dan de komkommer en wortel toe en schep om tot de groenten goed bedekt zijn. Zet 20-30 minuten in de koelkast en ga intussen aan de slag met de rest van de ingrediënten.
  2. Doe de rijst in een kom en roer deze los met een vork. Voeg de rijstazijn toe, meng goed en zet apart.
  3. Roer in een kommetje 4 el rijstazijn, witte miso, sesamolie, sojasaus en vloeibare honing door elkaar en zet apart.
  4. Snijd de tonijn voorzichtig in blokjes van 1 centimeter. Doe ze in een kom en meng ze met 2 tl misodressing.
  5. Stel je pokébowls samen: verdeel de rijst over twee diepe ronde kommen. Deel de bovenkant vervolgens op in vlakken en voeg de verschillende toppings toe: de tonijn, mango, edamame, avocado, radijs en gepickelde groenten. Sprenkel de rest van de misodressing erover, bestrooi met de sesamzaadjes en dien op.

Deze en nog talloze andere makkelijke recepten met vis in de hoofdrol kun je vinden in het boek Foolproof Vis van Libby Silbermann.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen