Winterse plaattaart met pompoen en geitenkaas

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Winterse plaattaart met pompoen en geitenkaas

pompoen, in blokjes
rol vers bladerdeeg
crème fraîche
rode ui
olie
honing
pittenmix
geitenkaas
tijm
rucola
extra vierge olijfolie
zwarte balsamicoazijn

Benodigdheden

  • Peper en grof zeezout
  • Bakplaat & bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Snijd de pompoen in blokjes, wanneer je een hele pompoen gebruikt.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen.
  4. Meng de pompoen en de rode ui in een kom, voeg de olie, honing, tijm en peper en zout toe.
  5. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en vouw de randjes om. Prik met een vork gaatjes in de bodem, smeer de bodem in met crème fraîche en verdeel hierop het pompoenmengsel. Kruimel vervolgens de geitenkaas over de taart. Bestrooi met de pittenmix.
  6. Bak de plaattaart ca. 25 minuten in de oven tot hij mooi krokant is. Meng ondertussen in een saladekom de rucola met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de plaattaart af met de rucola.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.