
Ingrediënten voor Winterse plaattaart met pompoen en geitenkaas
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Bakplaat & bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Snijd de pompoen in blokjes, wanneer je een hele pompoen gebruikt.
- Pel de ui en snijd in halve ringen.
- Meng de pompoen en de rode ui in een kom, voeg de olie, honing, tijm en peper en zout toe.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en vouw de randjes om. Prik met een vork gaatjes in de bodem, smeer de bodem in met crème fraîche en verdeel hierop het pompoenmengsel. Kruimel vervolgens de geitenkaas over de taart. Bestrooi met de pittenmix.
- Bak de plaattaart ca. 25 minuten in de oven tot hij mooi krokant is. Meng ondertussen in een saladekom de rucola met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de plaattaart af met de rucola.
print recept