Door gebruik te maken van kant-en-klaar bladerdeeg is dit een supersimpel en stressvrij recept voor een indrukwekkende taart. De citroenige mascarpone combineert perfect met de zalm, courgette en bimi. Gril de courgette wel even van tevoren – dat ziet er mooi uit en geeft extra smaak. - Genevieve Taylor
Ingrediënten voor Plaattaart met zalm, courgette en bimi
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Verhit een grillpan en bestrijk de courgetterepen aan beide kanten met olijfolie. Bak ze als de pan heet is in delen circa 2 minuten aan elke kant, zodat ze van die mooie grillstreepjes krijgen. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Breng intussen in een pan water aan de kook. Voeg de bimi toe en blancheer hem 30 seconden. Giet af en laat schrikken onder koud water om het kookproces te stoppen.
- Rol het bladerdeeg uit en leg het op een grote met bakpapier beklede bakplaat. Breng er met een mes rondom een rand van circa 2 centimeter breed op aan. Meng in een kleine kom de mascarpone, citroenschil, bieslook en flink wat zout en peper. Verdeel het mascarponemengsel gelijkmatig over het deeg, maar houd de rand vrij. Leg de zalmreepjes op het mascarponemengsel. Doe hetzelfde met de geblancheerde bimi en eindig met de courgetterepen. Besprenkel alles tot slot met olijfolie en bestrijk de rand voorzichtig met het losgeklopte ei.
- Zet de taart 20 minuten in de oven tot de vis gaar en het deeg opgezwollen en goudbruin is. Haal uit de oven en strooi er nog wat bieslook over. Snijd de taart in zes (of meerdere) porties en dien op met een salade: een heerlijke, luxe lunch.
Dit recept komt uit het kookboek Foolproof BBQ van Genevieve Taylor