
Ingrediënten voor de pizza verde:
- 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
- 1 teen knoflook, schoongemaakt
- ½ basilicumplantje, alleen de blaadjes
- 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Een flinke scheut olijfolie
- Peper en zout, naar smaak
- 1 Italiaanse pizza bodem
- 1 à 2 eetlepels crème fraîche
- ¼ courgette, in plakjes gesneden
- 1 eetlepel erwten, diepvries
- 30 gram prei, in ringen gesneden
- ¼ groene paprika, in dunne reepjes gesneden
- Parmezaanse kaas, geraspt naar smaak
Extra benodigdheden:
Keukenmachine of staafmixer
bereiden:
- Maak een pesto van de pijnboompitten, knoflook, basilicum, 25 gram Parmezaanse kaas, olijfolie en peper en zout naar smaak. Pureer alles in de keukenmachine.
- Besmeer de Italiaanse pizza bodem met crème fraîche. Beleg de pizzabodem met de plakjes courgette, erwten, prei en groene paprika.
- Schep kleine hoopjes pesto tussen de groenten op de pizza. De pesto die overblijft serveer je als dip naast de pizza.
- Bestrooi de pizza naar wens nog met extra geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de pizza af in circa 10 minuten op 250 °C graden.
Uit het boek: Pizza’s en Flammküchen
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld