pizza verde

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

pizza verde
Ingrediënten voor de pizza verde:

  • 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
  • 1 teen knoflook, schoongemaakt
  • ½ basilicumplantje, alleen de blaadjes
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Een flinke scheut olijfolie
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 Italiaanse pizza bodem
  • 1 à 2 eetlepels crème fraîche
  • ¼ courgette, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel erwten, diepvries
  • 30 gram prei, in ringen gesneden
  • ¼ groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • Parmezaanse kaas, geraspt naar smaak

 

Extra benodigdheden:
Keukenmachine of staafmixer

 

 

bereiden:

  1. Maak een pesto van de pijnboompitten, knoflook, basilicum, 25 gram Parmezaanse kaas, olijfolie en peper en zout naar smaak. Pureer alles in de keukenmachine.
  2. Besmeer de Italiaanse pizza bodem met crème fraîche. Beleg de pizzabodem met de plakjes courgette, erwten, prei en groene paprika.
  3. Schep kleine hoopjes pesto tussen de groenten op de pizza. De pesto die overblijft serveer je als dip naast de pizza.
  4. Bestrooi de pizza naar wens nog met extra geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Bak de pizza af in circa 10 minuten op 250 °C graden.

Uit het boek: Pizza’s en Flammküchen

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

Ingrediënten voor pizza verde

pijnboompitten
knoflook
basilicumplant
parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout, naar smaak
italiaanse pizzabodem
crème fraîche
courgette
diepvries erwten
prei
groene paprika
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.