Pittige spruitjeswok met spekjes en krieltjes

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Dit pittige gerecht is een supersnel klaar en is een afleiding van de Indische sambal goreng spruitjes.

pittige spruitjeswok

Ingrediënten voor Pittige spruitjeswok met spekjes en krieltjes

spruitjes
ui
knoflook
gember
tomaat
zonnebloemolie
spekreepjes
mini krieltjes
sambal oelek
ketjap

Benodigdheden

Wok
Kookpan

Bereiding

  1. Maak de spuitjes schoon en halveer de grote spruitjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spruitjes beetgaar. Laat de spruitjes uitdampen.
  2. Pel de ui en snijd in parten. Pel en hak de knoflook. Snijd de gember in plakjes. Snijd de tomaat in stukjes.
  3. Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en wok de spuitjes met de uien, spekjes en voorgekookte mini-krieltjes circa 2 minuten. Voeg de knoflook, sambal en ketjap toe en bak kort mee.
  4. Voeg de tomatentukjes toe en breng de pittige spruitjeswok op smaak met zout en peper.

Uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen