Dit pittige gerecht is een supersnel klaar en is een afleiding van de Indische sambal goreng spruitjes.
Ingrediënten voor Pittige spruitjeswok met spekjes en krieltjes
Bereiding
- Maak de spuitjes schoon en halveer de grote spruitjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spruitjes beetgaar. Laat de spruitjes uitdampen.
- Pel de ui en snijd in parten. Pel en hak de knoflook. Snijd de gember in plakjes. Snijd de tomaat in stukjes.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en wok de spuitjes met de uien, spekjes en voorgekookte mini-krieltjes circa 2 minuten. Voeg de knoflook, sambal en ketjap toe en bak kort mee.
- Voeg de tomatentukjes toe en breng de pittige spruitjeswok op smaak met zout en peper.
Uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes