Pittige chipotlekippenvleugels met Zoete aardappel & limoenyoghurt

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Lekker als zomerse lunch in de tuin of als je met z'n allen voetbal kijkt. Het is moeilijk iets beters te verzinnen dan deze kleverige, pittige kippenvleugels. Serveer er een verkoelend drankje bij.

Ingrediënten voor Pittige chipotlekippenvleugels met Zoete aardappel & limoenyoghurt

scharrelkippenvleugels
zoete aardappel
chipotle-chilivlokken
gerookte-paprikapoeder
donkerbruine basterdsuiker
olijfolie
zeezout
limoen
griekse yoghurt
korianderblaadjes
limoen

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 150 C hetelucht /170 C elektrisch. Leg de kippenvleugels en partjes zoete aardappel in een grote braadslede.
  2. Roer de chipotlevlokken, het paprikapoeder, de basterdsuiker, olijfolie, 2 theelepels zeezout, de limoenschil en het sap door elkaar.
  3. Schenk het chipotlemengsel over de kip en zoete aardappel en vermeng alles goed met je handen. Zet 40 minuten in de oven. Verhoog dan de temperatuur tot 180 C hetelucht / 200 C elektrisch en laat de kip en zoete aardappel nog 20 minuten in de oven staan, tot de kippenvleugels krokant zijn.
  4. Roer intussen de yoghurt, verse korianderblaadjes, de limoenschil, het -sap en een snuf zeezout door elkaar en zet apart.
  5. Bestrooi de krokante kippenvleugels en zoete aardappel met de rest van de korianderblaadjes en dien op met partjes limoen en de limoenyoghurt.

Dit recept en vele andere makkelijke bakplaat recepten staan in dit boek.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen