Ingrediënten voor Perzikentaart met mascarpone
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
- Oven
- Mixer met deeghaak
- Deegroller
- Taartvorm 24-26 cm
- Zeef
- Vershoudfolie
Bereiding
Bodem:
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Doe de bloem met de suiker en het zout in een grote mengkom. Voeg de boter in blokjes, ei en water toe en mix het geheel tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
- Zodra het deeg koud is rol je het met een deegroller uit tot 5 millimeter dikte.
- Vet de taartvorm in met roomboter en bedek de bodem met bakpapier.
- Bekleed de vorm met het uitgerolde deeg over de bodem en zijkanten en snijd het deeg wat boven de zijkanten uitsteekt weg.
- Bak de bodem in circa 30 minuten af in de oven en laat daarna afkoelen. Haal de bodem voorzichtig uit de vorm.
Vulling:
- Schenk 400 ml melk in een steelpannetje en voeg ca. 40 gram suiker toe.
- Zet het steelpannetje op laag vuur en breng aan de kook zonder te roeren.
- Zeef de custardpoeder boven een schaaltje en voeg de resterende suiker en melk door de custardpoeder tot het een glad mengsel.
- Voeg het custardmengsel toe aan de melk zodra deze kookt. Laat het geheel al roerend doorkoken tot het mengsel indikt tot je het kunt vergelijken met de dikte van yoghurt.
- Schenk in een platte schaal, dek af met vershoudfolie en laat afkoelen in de koeling.
Afwerking:
- Giet de perziken af en bewaar ca. 2 dl van het sap. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
- Zet een steelpannetje op laag vuur en breng het perziken sap aan de kook. Zodra het sap kookt haal je de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer deze door het sap.
- Laat het sap afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snijd de perziken in dunne partjes, spoel af met koud water en leg ze op een theedoek tot ze droog zijn.
- Verdeel het custardmengsel over de taartbodem. Leg de gesneden perziken dakpansgewijs op de custard.
- Smeer de taart in met het gestolde perziken sap. Indien het sap te ver gestold is verwarm je deze nogmaals tot het de gewenste dikte heeft.
- Laat de taart nog 1 uur opstijven in de koelkast.
- Meng de mascarpone met de poedersuiker en serveer deze met de stukjes taart.
Gek op zoet en gebakken? Probeer ook eens de enige echte New York cheesecake of deze feestelijke wortelpecannotentaart.